Септември започна със загуба в Първа Професионална Лига

Септември София започна със домакинска загуба своето участие в Първа Професионална Лига. "Септемврийци" загубиха с резултат 0:2 от тима на Дунав Русе, като и двете попадения паднаха в първите минути на двете полувремена. 

Старши треньорът Димитър Васев заложи на състав - Валентин Галев - капитан, Богомил Дяков, Траян Траянов, Александър Бранеков, Румен Трифонов, Антони Иванов, Даниел Георгиев, Борис Галчев, Иван Вълчанов, Владислав Романов и Мартин Тошев. 

В 4' минута Васил Шопов даде аванс на "русенци" , след като бе изведен от Диян Димов и с хубав удар вкара във вратата на Валентин Галев за 0:1. "Септемврийци" се активизираха, като в 16' минута страничният рефер на срещата отмени чист гол на Мартин Тошев за засада, след като Борис Галчев изведе нападателят, който стреля точно във вратата на "драконите". В 34' минута , домакините изпуснаха нова добра възможност, като след Тошев центрира в наказателното поле, топката срещна защитник в синьо, попадна в Даниел Георгиев, който стреля силно от разстояние на сантиметри от рамката на вратата.

Малко преди края Валентин Галев спаси "септемврийци" от втори гол, след като спаси удар на Бранимир Костадинов.

В 52' минута Дунав Русе удвои своята преднина след бързо контратака и гол на Бирсент Карагерен. В 63' минута Траян Траянов получи втори жълт картон, след като спря атака на гостите и остави "септемврийци" с човек по-малко.

В игра се появиха Ишмаел Байду на мястото на Иван Вълчанов, Петър Генчев замени Антони Иванов и Янко Сандански доигра последните минути на мястото на Даниел Георгиев.

Снимка: sportal.bg