Победа над Вихрен прати Септември напред в турнира за Купата

Отборът на Септември София са класира на 1/8-финал за Купата на България, след като спечели с 2:0 гостуването си на Вихрен Сандански. Точни за "септемврийци" бяха Васил Калоянов (9) и Крис Гади (87).  Старши треньора Николай Митов направи пет промени в стартовите 11 от мача с Левски, като в титулярният състав започнаха възстановеният Румен Трифонов,  Петър Генчев, Иван Стоянов,  Антони Иванов и Васил Калоянов. Именно последният даде аванс на септемврийци в 9-ата минута, след като засече центриране на Крис Гади. Вратарят на домакините Стефано Кунчев първоначално хвана топката, но след това я изпусна и тя влезе в мрежата за 0:1. 
Домакините се опитаха да стигнат до равенството, като организираха няколко добри атаки, докато гостите се разминаха с втори гол преди почивката. Този път удар на Калоянов срещна гредата, след центриране на Крис Гади.
През второто полувреме, отбора на Вихрен стигна до добра възможност пред вратата на Септември, но доброто представяне на Янко Георгиев отново продължи, като запази мрежата си суха. В 87' минута при бърза контраатака  Крис Гади удвои, останал очи в очи с вратаря на домакините.