Септември се наложи над Дожа Уйпещ след обрат

Отборът на Септември София записа първа победа на турска земя, след като се наложи с 2:1 над унгарския Дожа Уйпещ. Старши треньорът Николай Митов заложи на два състава, като стартира с Янко Георгиев, Богомил Дяков, Елтон Дос Рейс, Васил Добрев, Мики Орачев, Фабиано Алвеш, Димитър Костадинов, Антони Иванов, Станислав Маламов, Йордан Тодоров и Мартин Тошев.

Двубоят бе на високо ниво, като двата отбора играха открит и атакуващ футбол, размениха си по няколко положения, преди да падне първото попадение в мача, което бе в полза на унгарците. След центриране от корнер, защитата на "септемврийци" не покри добре противниковите играчи и топката се озова в мрежата на Янко Георгиев в 16' минута. В 35' минута, Елтон Дос Рейс възстанови равенството в двубоят, след като засече също, перфектно центриране от корнер на Димитър Костадинов и прати топката във вратата на Уйпещ.

На полувремето в игра се появи Валентин Галев, а двата отбора продължиха да показват добра игра и пред втората част. В 60' минута на терена влезнаха нови 10 играча на Септември - Виктор Луиз, Слави Косов, Петър Генчев, Иван Стоянов, Янко Сандански, Иван Тилев, Борис Галчев, Крис Гади, Асен Чандъров и Мирослав Будинов. Последният на два пъти имаше възможност да се разпише в мача, а удар от пряк свободен удар на Сандански мина на сантиметри покрай гредата.

Въпреки това в 83' минута след изчистване на вратаря на унгарците, топката рикошира в гърба на Борис Галчев и се насочи към вратата на Уйпещ. Стражът спаси, но при добавката Крис Гади оформи крайното 2:1.