С гол-шедьовър на Будинов, Септември открадна точка от Левски

Отборът на Септември София изигра един от най-силните си мачове през този сезон, след като вчера се оказа "черна котка" на пътя на Левски София. Играчите на Христо Арангелов завършиха 2:2 срещу "сините" въпреки безобразното съдийство на съдията Петър Костадинов, а в герой за "септемврийци" се превърна Мирослав Будинов, който вкара в 94-тата минута гол със страхотна странична ножица. 

В 14-тата минута Ишмаел Байду отправи силен удар по посока на Божидар Митрев, който затрудни стража на "сините". Само три минути по-късно отново Байду засече центриране на Георги Русев, но удара му мина в страни от вратата. След няколко минути "сините" на два пъти застрашиха вратата на Янко Георгиев, но вратаря на Септември и защитниците се справиха с двете ситуации.

В 25-ата минута домакините като по чудо не откриха резултата. Георги Русев направи двойно подаване с Тилев, след което отправи шут. Той рикошира в крак на бранител и профуча на сантиметри покрай лявата греда.В 25-ата минута домакините като по чудо не откриха резултата. Георги Русев направи двойно подаване с Тилев, след което отправи шут. Той рикошира в крак на бранител и профуча на сантиметри покрай лявата греда.

В 35-ата минута Септември отправи пореден удар. Русев шутира от 20 метра и под ъгъл, Митрев боксира и извади късмет, че изпрати топката в краката на Рейш, а не в тези на играч от домакините, който щеше да отбележи без проблем.

В 43-ата минута гредата спаси септемврийци за втори път. Обертан получи пас на дясното крило. Последва остро центриране към Костов. Централният нападател докосна леко топката, която тупна коварно пред Янко Георгиев, срещна десния страничен стълб и се върна в ръцете на вратаря.В 43-ата минута гредата спаси септемврийци за втори път. Обертан получи пас на дясното крило. Последва остро центриране към Костов. Централният нападател докосна леко топката, която тупна коварно пред Янко Георгиев, срещна десния страничен стълб и се върна в ръцете на вратаря.

В 54-ата минута Бенга вкара с глава в синята врата, но попадението бе отменено. Реферът Петър Костадинов прецени, че защитникът на Септември е извършил нарушение срещу Кали Тиам. Малко по-късно Белмонт спря с брилянтен шпагат откъсващия се сам срещу вратаря Георги Русев.

След час игра Левски поведе. Жерсон Кабрал центрира към Костов, който се измъкна от централните бранители и след удар с глава от 5-6 метра не остави шанс на Георгиев за 1:0.  След час игра Левски поведе. Жерсон Кабрал центрира към Костов, който се измъкна от централните бранители и след удар с глава от 5-6 метра не остави шанс на Георгиев за 1:0.  

Радостта на гостите бе твърде кратка, тъй като в 66-ата минута Септември изравни след поредица от грешки на синята отбрана. Първо Митрев не се намеси добре след изпълнение на фаул. Последва разбъркване в наказателното поле. То завърши с пас на Байду към Иван Стоянов, който вкара с удар от 7-8 метра.

В 80-ата минута Левски вкара втори гол след точно изпълнение на дузпа от Жерсон Кабрал. Тя бе свирена за много спорно нарушение на Байду срещу Горанов, като на два пъти през първата част Петър Костадинов пропусна да покаже бялата точка в полза на "септемврийци". Минута по-късно Костадинов показа втори жълт картон на Фабиано Алвеш и остави домакините в намален състав.

Септември обаче не се предаде и до края на двубоя притисна българския гранд. 84-ата минута резервата Борис Галчев отправи топовен удар от фаул, който "облиза" левия страничен стълб на синята врата.Септември обаче не се предаде и до края на двубоя притисна българския гранд. 84-ата минута резервата Борис Галчев отправи топовен удар от фаул, който "облиза" левия страничен стълб на синята врата.
Малко по-късно, в 94-ата минута, последва центриране от 50 метра към наказателното поле на сините, което бе изчистено с глава. Тапката обаче попадна в резервата Мирослав Будинов, който със странична ножица вкара за крайното 2:2.

СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 6. Бенга, 7. Русев, 22. Стоичков, 25. Стоянов, 11. Тилев, 20. Байду, 19. Гади, 14. Яя Меледже, 16. Николов, 26. Алвеш

ЛЕВСКИ: 21. Митрев, 4. Горанов, 7. Паулиньо, 11. Белмонт, 19. Цветкович, 22. Рейш, 23. Тиам, 26. Кабрал, 28. Яблонски, 29. Костов, 32. Обертан