Втори мемориален турнир в памет на Георги Марков

Вторият мемориален турнир "В памет на Георги Марков" стартира в понеделник на националния стадион "Васил Левски". Надпреварата се провежда за втора поредна година, като 16 мача ще се изиграят в периода от 25 юли до 28 юли.

В турнира ще се включат осем отбора от набор 2008. Участници на тазгодишният Мемориал ще бъдат ПФК Септември София, ПФК Левски София, ПФК Ботев Пловдив, ПФК Пирин Благоевград, ПФК Локомотив София, миналогодишният шампион ФК Национал София, ПФК ЦСКА-София и ФК Звезденбург Бургас. 

Отборите ще бъдат разпределени в две групи по четири отбора, като ще изиграят три мача в груповата фаза през първите два дни на турнира. След това участниците, класирали се на първите две места в групите, ще продължат към полуфинали и финали.

Полувремената ще бъдат по 30 минути, регламента стандартен за формат футбол 11, като взимайки под внимание характера на турнира, групата за мача на всеки отбор може да бъде до 25 футболиста, като всички те могат да вземат участие в двубоя, но смените трябва да бъдат извършени на максимум 3 пъти през втората част. 

Надпреварата нямаше да се осъществи без съдействието на SportFinders /  Sport Talents, които ще излъчат всички мачове на живо, LAP.bg, които ще запаметят в снимков материал и второто издание, Paramedics Bulgaria, които ще осигурят медицинското обслужване на терена, също без подкрепата на Български футболен съюз, Национална спортна база,  JOMA - Bulgaria, Uhlsport Bulgaria, минерална вода "Горна баня", ПФК Септември София и близки и приятели на Жоро! 

Ето и програмата на турнира: