Септември подаде жалба срещу съдийството на Васимир Ел Хатиб

Ръководството на Професионален футболен клуб Септември София подаде жалба до съдийската комисия на Български футболен съюз, относно скандалното съдийство на реферът Васимир Ел Хатиб, в срещата от Първа професионална лига между отборите на ПФК Спартак Варна и ПФК Септември София, изиграна на 24.04.2023 година. от 17:30ч. на стадион "Спартак" - гр. Варна. 

Прилагаме съдържанието на жалбата, която бе входирана по имейл до СК и СТК към БФС.

 

На вниманието на
Съдийската комисия към БФС;
г-н Виктор Кашай;


ЖАЛБА

от ПФК Септември АД – гр. София

Уважаеми господа,


бихме искали да представим на Вашето внимание, претенциите ни относно съдийската грешка в наш ущърб, която пряко влияе върху крайният резултат на двубоят между отборите на ПФК Спартак Варна и ПФК Септември София т XXVII кръг на Първа Професионална Футболна Лига, игран на 24.04.2023г. от 17:30ч. на стадион „Спартак“ – гр. Варна.

Моля, внимателно да разгледате конкретният момент от срещата, в които ПФК Септември София бе сериозно ощетен от главният съдия Васимир Ел Хатиб:

В 60‘ минута на срещата Атанас Кабов центрира в наказателното поле на домакините, където има четири футболисти от отбора на ПФК Септември София, когато топката се удря в ръката на футболиста на Спартак Варна – Виктор Митев, чиято ръка е в неестествено положение и увеличава обема на тялото му. Разстоянието между Кабов и Митев е не по – малко от 2 метра. Реферът не отсъди нищо, като при последващо спиране на играта, той бе повикан  от ВАР арбитъра Валентин Железов да преразгледа своето неотсъждане и необяснимо за всички той не отсъди 11 – метров наказателен удар в полза на отбора на ПФК Септември София.

Ние от ПФК Септември София, бяхме преки свидетели на бруталното поведение на старши треньора на ПФК Спартак Варна и хора от спортно техническият щаб, които със заплахи, обиди и клетви, може би пряко повлияха върху скандалното решение на главният съдия.

ПФК Септември София не иска да дава сравнения между ситуации от други двубои, в които се отсъждат наказателни удари за игра в ръка с наказателното поле, като продължаваме да следваме нашата цел – оставане на отбора в Първа Професионална Футболна Лига и налагането на млади български футболисти.

В този ред на мисли Ви молим да ни:

  • предоставите доклада и оценката на съдийската бригада от съдийският наблюдател на срещата.
  • Предоставите доклада на делегата на срещата, свързан със скандалното поведение на треньорското ръководство и резервната скамейка при разглеждането на ситуацията пред ВАР монитора, намиращ се в непосредствена близост до нея.
  • предоставите ВАР кореспонденцията между съдийската тройка и ВАР арбитрите.
  • предоставите записи от камерите, които разглеждат спортните ситуации във ВАР стаята.
  • Предоставите възможност при разглеждането и обсъждането на жалбата, да присъства спортният директор на ПФК Септември София – г-н Кристиян Добрев или представител на клуба.

Прилагаме извадени горе описаните видео моменти.


Дата: 26.04.2023г.                                                                     

С Уважение:

Кристиян Добрев

Спортен директор на
ПФК „Септември“ София