Пресконференция на Красимир Балъков: Целта е оставане

Септември София представи новия си треньор Красимир Балъков на специална пресконференция. Брифингът бе от 14:00 часа, като специалистът сподели, че бързо е взел решението да поеме тима и има краткосрочна цел, която е да остави Септември в елита на българския футбол. Балъков добави, че се надява всичко да е честно и да не бъдат ощетявани от съдиите. 

"Първо искам да поздравя всички за днешния празник и да бъдат здрави, както и да се радват на български футбол в България. Ще разберем дали ще останем в елита след последния мач. Срещите в плейофите ще бъдат много тежки. Година и половина наблюдавам вече българското първенство. Виждам, че някои отбори имат често проблеми с „по-малките“ отбори. Стои пред нас едно предизвикателство. Работим вече два дена и се надяваме ментално да бъдем на ниво и възстановяването също беше важно, тъй като нямахме много време", започна Балъков.

"Първият мач срещу Пирин не можем да променим много неща. Надявам се да спечелим трите точки, които са много важни. Септември е клуб с традиции, изграждат се млади и талантливи футболисти. Това е стратегия, но повечето клубове, макар и да имат чужденци, си налагат български футболисти. Румен Чандъров ми се обади, приятели сме, нямаше как да откажа. Искам да помогна в такъв тежък момент. Имал съм такива ситуации в други първенства. Знам както трябва да се направи, надявам се младите да слушат и да изпълняват", продължи специалистът.

"След мача с Левски говорих с Румен Чандъров 15-20 минути. Казахме си и двамата мнението, решението беше бързо и спонтанно. Единствената цел, и тя е краткосрочна, е да спасим отбора да остане в елита. Като го направим, ще си направим друга прескоференция и ще вземем други решения. Важни са разговорите с футболистите, както и индивидуалните такива. Разчитам изцяло на моя екип. Ще направим всичко възможно да възстановим играчите по най-добрия начин. Най-важното, ако спечелим трите точки, това ще ни вдигне най-бързо", заяви наставникът на Септември

"В екипа са кондиционен треньор Светльо Спасов, помощник – треньор Божо Джуркович, Никола Николов остава и треньорът на вратарите Христо Николов. Това са хората, които ще работят с мен. Не ме интересува изобщо битката за титлата. Може би това е най-интересна битка за върха от дълги години, но е възможно и двата отбора да спечелят трофея. Това е хубаво за първенството", добави Балъков.

"Хората търсят специалисти с опит, които са били дълги години във футбола. Не си спомням да съм имал конфликти със съдийски решения. Не съм нарушавал равновесието си, но когато се бориш за оставане в елита, коректността и правилните решения са много важни и се надявам да няма случаи, в които да бъдем ощетени ние или друг отбор. Нека бъде всичко, както трябва и по правилата. Да не се случат неща, както на мача Спартак Варна – Септември. Всички видяхме играта с ръка на играч на Спартак Варна, всички я повториха, но не беше отсъдена. Такива неща задават много въпроси", коментира специалистът.