ФА ДИТ СОФИЯ

Футболна академия "ДИТ" София е създадена през 2011 година. Целта на нейните основатели е да развиват и подпомагат успешно детско - юношеския футбол у нас. ФА "ДИТ" е една от най - успешните и бързоразвиващи се в България, като през годините хиляди деца са намерили своя път на развитие именно в отборите на академията

Обучението в детско-юношеската школа се извършва от доказани специалисти, изцяло по испанска методика. Отборите тренират на собствената база в столичният квартал Драгалевци, която е една от най - модерните футболни бази в страната. Спортната база в квартал "Драгалевци" разполага с лицензиран за Втора професионална лига стадион. Той разполага с 1500 седящи места, модерна сграда с две съблекални, треньорски стаи, допинг контрол и медицински кабинет. Освен естественият терен, спортната база разполага с открит изкуствен терен с размери 92 на 62м.,  закрит изкуствен терен ( зала) с размери 60 на 40м. и две открити изкуствени игрища за мини футбол. Всички терени с изключение на официалният стадион разполагат с осветление.

През 2015 година собствениците на ФА "ДИТ" София се сдобиват с акциите на ПФК Септември София и академията става част от структурите на "септемврийци"! Във ФА "ДИТ" София тренират деца на възраст от 6 до 15 години, като под нейното ръководство се развива отборът на ПФК Септември София в Елитна юношеска група до 15 години, след което преминава под шапката на академията на ПФК Септември София и база 57 Спортно училище.