На вниманието на футболната общественост и медиите!

Скъпи приятели, деца, родители, спортни деятели, медии и любители на българският футбол,


През 2015 година, закупувайки мажоритарният пакет акции на клуба положихме изключително големи усилия да го върнем там, където му е мястото – сред професионалните футболни клубове и на върха в изграждането на талантливи млади футболисти. Не ни беше лесно, но с подкрепата на нашите собственици, сплотен екип и в комбинация с желанието ни за работа и вярата в българските деца, академията на ПФК Септември София се превърна в добре познатата люпилня на таланти от миналото. Годините преди 2015-та, под ръководството на „старци разбойници“ (ед.ч.), клуба живуркаше и се задоволяваше да бъде на дъното на футболната йерархия, нещо, което няма да коментираме, защото миналото си е минало, а настоящето и бъдещето са важните елементи в развитието на ДЮФ у нас.

През последната една година, ние от ПФК Септември София запазихме мълчание относно процесите в реорганизацията на футболните академии под шапката на клуба. Старата българска поговорка „подаваш му пръст, пък то ти отхапва ръката" важи в пълна сила за това, което доведе до причините ПФК Септември София да преустанови своите отношения с клубовете ФК Ботев 57 и ФК Олимпиец, които бяха изключени и като членове на Български футболен съюз, рискувайки участието на стотици деца в първенствата от системата на БФС. Мълчахме, че участват на знайни и незнайни турнири, използвайки нашето име и уронвайки престижа и авторитета на клуба, за който се грижим като малко дете, защото освен добри футболисти на терена, наша задача е да изградим и достойни личности извън него.

В тази връзка, наближавайки новият сезон 2022/2023 година, искаме да информираме всички Вас, че ЕДИНСТВЕНИ в структурата на детско – юношеската школа на ПФК Септември София са следните академии:

- ПФК Септември София
- ФК Академия Септември – гр. София
- ФК ДИТ София

Ние, от ПФК Септември София категорично заявяваме, че нямаме нищо общо със изключените клубовете:

- ФК Ботев 57 София
- ФК Олимпиец София

Както и с новооткритите клубове, целящи поредна нова заблуда за родители и деца:

- ФК Ботев София
- ФК Септември София 57

Единственото общо между ПФК Септември София и гореспоменатите клубове е взаимното ползване на една от тренировъчните бази на клуба, а именно 57 СУ „Свети Наум Охридски“ и до там свършват приликите, но започват разликите между две футболни философии!

Успешен сезон на всички Ви!