Септември и Хебър с ново равенство в Еfbet лига

Отборите на Септември София и Хебър Пазарджик не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Георги Търтов откри в 26-ата минута, а Атанас Кабов изравни през втората част в 77-ата. В 14-ата минута пък Димитър Костадинов вкара във вратата на “зелените”, но попадението му бе отменено. В 37-ата минута Роберт Мазан получи директен червен картон за удар без топка при спряна игра, но след консултация с ВАР това решение бе отменено.

Първото по-интересно положение в срещата дойде в 3-ата минута. Тогава Атанас Кабов отне топката от Марсел, с хубав финт в близост до аутлинията се справи с друг защитник на Хебър и накрая центрира остро по земя към Мартин Петков. Нападателят на Септември обачи не успя да насочи добре кълбото и го прати в аут.Първото по-интересно положение в срещата дойде в 3-ата минута. Тогава Атанас Кабов отне топката от Марсел, с хубав финт в близост до аутлинията се справи с друг защитник на Хебър и накрая центрира остро по земя към Мартин Петков. Нападателят на Септември обачи не успя да насочи добре кълбото и го прати в аут.

В 14-ата обаче домакините излязоха напред в резултата. Айкут Рамадан пусна към Мартин Петков, а той от своя страна изведе Димитър Костадинов. Бившият футболист на Левски остана сам срещу Петър Дебърлиев и с хубав шут успя да вкара за 1:0. Веднага обаче флагът на страничния съдия се вдигна за засада, а при повторението се видя, че още Рамадан е бил зад последния защитник при изграждането на атаката на Септември.

3 минути по-късно Мартин Николов подаде към Димитър Костадинов, който с хубав финт се справи със защитник на “зелените” и си освободи място за стрелба. Този път засада нямаше, но шутът на нападателя бе прекалено неточен.

В следващите минути домакините натиснаха своя съперник и организираха повече атаки, но до попадение не се стигна. В 27-ата минута обаче Богомил Божуркин отне топката от защитник на септемврийци и напредна по левия фланг. Последва пас по земя към Георги Търтов, който от своя страна прокара топката покрай Димитър Шейтанов и откри резултата - 0:1.

В 73-ата минута Кабов се измъкна от Сила и подаде по земя към Петков, който дебнеше около точката за изпълнение на дузпа. Ударът на нападателя обаче се оказа прекалено слаб и не намери очертанията във вратата. 2 минути по-късно обаче столичани се върнаха в мача. Кабов получи хубаво подаване по въздух, пое на гърди и остана очи в очи с Дебърлиев. Офанзивният футболист на домакините стреля мощно в близкия ъгъл и успя да прокара топката във вратата на Хебър - 1:1.