Грозна постъпка лиши Септември от точка срещу ЦСКА

ЦСКА  София спечели по срамен начин гостуването си на Септември София от 21-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение реализира Дюкенс Назон в 42-ата минута.
Попадението обаче дойде след изключително недостойна и неспортсменска постъпка на "червените". Септември владееше топката и я изкара, след като секунди по-рано Турицов блъсна грубо Мартин Ачков, който падна лошо и се нуждаеше от помощ. Каптанът Матей направи спринт, за да изпълни бързо тъча, но вместо да върне топката на противника, изведе Назон сам срещу вратаря покрай слисаните погледи на младите футболисти на Септември, а таранът от своя страна реализира.

В 7-ата минута Юга отправи първия удар с глава след центриране от корнер, но Шейтанов улови."Септемврийци" отговориха с добър пробив на Мартин Стоянов, който завърши с центриране за Мартин Петков. Нападателят шутира с ефектна задна ножица, но в аут. Малко по-късно последва извеждащо подаване към Петков, който имаше голямо предимство пред бранителите на "червените", но не овладя бързо топката и бе застигнат.

ЦСКА - София отговори с шут на Линдсет в 13-ата минута, който рикошира в Назон и се спря от външната страна на мрежата. Секунди по-късно нова опасна атака на Септември завърши с центриране към Петков, а централният нападател, който се намираше непокрит на три-четири метра пред голлинията, като по чудо не я засече във вратата.
В 25-ата минута Димитър Костадинов надбяга Юга и излезе очи в очи с Бусато, но стражът на гостите излезе добре и не позволи да бъде преодолян. Десет минути по-късно Назон имаше възможност да реализира след центриране от корнер и разбъркване, но Шейтанов изби

Втората част не предложи почти нищо интересно, след като играчите на Септември се разконцентрираха от некоректното отношение на своите съперници, а пред ЦСКА се откри една единствена възможност за второ попадение, но ударът на Морено срещна напречната греда.