Новина

  • Начало
  • Новини
  • Правила на състезателите и родителите в Академия Септември!

Правила на състезателите и родителите в Академия Септември!

Правила на състезателите и родителите в Академия Септември!

  • Новини

ВЪТРЕШЕН ПРАВИЛНИК НА ИГРАЧИТЕ
на ПФК СЕПТЕМВРИ СОФИЯ

1. Всеки играч, трениращ в ДЮШ на ПФК Септември София е задължен да показва уважение към всички играчи и служители на клуба ( независимо дали са треньори, работници, ръководители и други ).

2. Всеки играч, трениращ в ДЮШ на ПФК Септември София е задължен да показва необходимото уважение към официалните лица (съдии, делегати, лекари, охранители и други) на всички мачове и турнири, било то официални или контролни срещи. Не се допуска дискутиране на решенията им – преди, по време и след мач. Изрично се забранява грозно държание, обиди и саморазправи!!!

3. Всеки играч, трениращ в ДЮШ на ПФК Септември София е задължен да бъде облечен в клубната екипировка на тренировка, мачове и турнири на територията на Република България и чужбина, както и да се грижи за нейният вид и цялост.

4. Всеки играч, трениращ в ДЮШ на ПФК Септември София е задължен да поздрави противниковите играчи и официалните лица след мач.

5. Всеки играч, трениращ в ДЮШ на ПФК Септември София е задължен да идва на време за тренировка, мач или събитие с негово участие. При закъснение да уведомява своевременно своя треньор. Играч, който не може да дойде на тренировка, мач или събитие с негово участие е длъжен да уведоми треньорът, минимум 2 часа преди започване.

6. Всеки играч, трениращ в ДЮШ на ПФК Септември София е задължен да спазва хигиената и чистотата в съблекалните. Забранява се хвърлянето на боклуци, където и да е на клубната база. Забранява се нанасянето на щети, рисуване и рушене на терените и всички прилежащи към тях помещения, трибуни и прочие.

7. По време на тренировка и мачове се забранява всякаква комуникация с родители и хора извън терена. Играчите имат право да комуникират само и единствено със своя треньор и хора от спортно – техническия щаб на ПФК Септември София. Забранява се репликиране и оспорване на решенията на горепосочените.

8. Забранява се носенето на прически – „пънк“, на плитки и черти (фигури), както и татуировки и обеци. Забранява се уронването на престижа на ПФК Септември София по всевъзможни начини, НЕ само от футболно естество. КАТЕГОРИЧНО СЕ ЗАБРАНЯВА употребата на алкохол, цигари, наргилета и прочие, както и невъзпитано, вулгарно и грозно държание извън терена, в социалните мрежи и други.

9. Всеки играч, трениращ в ДЮШ на ПФК Септември София е задължен да изключва мобилния си телефон по време на тренировка или мач. Използването на телефони на базата е забранено.

10. Всички играчи от ДЮШ на ПФК Септември София, които са настанени на пансион в клуба, независимо дали в общежитие или в комплекс Царско село, са задължени да пазят и да не рушат предоставеното им имущество! Задължават се да почистват ОСНОВНО своята стая минимум веднъж седмично, да изхвърлят боклука всяка вечер и да поддържат приличен вид на помещенията!


ЗАБЕЛЕЖКА: Всяко провинение следва да бъде наказано, като решението по какъв начин да бъде наказан провиният се играч се взима от директор ДЮШ, главен треньор и треньор. При нанасяне на материални щети по базите и пансионите, виновните за това заплащат цялата сума по възстановяването им.


ПРАВИЛНИК НА РОДИТЕЛИТЕ НА ИГРАЧИТЕ
НА ПФК СЕПТЕМВРИ СОФИЯ


РОДИТЕЛИТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА :
1. Децата им да са облечени подходящо за футболна тренировка или мач в клубната екипировка (според климатичните условия в момента), както и да бъдат с подходящи футболни обувки и кори (задължително).

2. Децата им да носят вода, нужна за хидратиране на организма по време на тренировка.

3. Децата им да пристигнат на стадиона в посоченият час за тренировка или мач, както и да ги/се приберат след тях.

4. Децата спазват вътрешния правилник на Клуба.


РОДИТЕЛИТЕ ПО ВРЕМЕ НА МАЧ ИЛИ ТРЕНИРОВКА НЕ ТРЯБВА:


1. Да подвикват по треньорите и децата докато играят!


2. Да използват нецензурирани думи и да диктуват тактиката!


3. Да спорят, критикуват, както и да коментират със сарказъм!


4. Да се държат и подвикват агресивно!


5. Да игнорират децата, които имат нужда от помощ!


6. Да дават оценки на играчите, след като сгрешат!


7. Да изискват от децата победа на всяка цена и да ги напрягат допълнително!


8. Да се държат по начин, който би застрашил репутацията на клуба (обиди по между си, към противници, официални лица, саморазправа и прочие!).


9. Да комуникират с децата и влизат на терена по какъвто и да е повод.


Всяко неспазване на правилата води до последствия!


Треньора може да накаже детето на родителя (роднина, настойник и тн.) който не спазва правилата, като го извади от мач или тренировка (и не го пусне повече), да прекрати мач, да прекрати тренировка и накаже играча за следващия мач/мачове. При по – тежки провинения, по преценка на ръководството на ПФК Септември София, един играч може да бъде отстранен от отбора.

Интересуваш се от ФК Септември София?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни →

Партньори